Sport

Cykling i Monopoli og omegn:

Der er rigtig gode muligheder for at cykle her: Man kan leje cykler 3 min. fra vores hus i den fine, lille turistbutik ’Finestra sul Mare’ i Via Porto 8, som ligger mellem ”hullet i muren ud til havnen” og hyggelige Piazza Garibaldi. De har både almindelige cykler og mountainbikes, dog kun med håndbremser, det skal man lige vænne sig til. Stedet ejes af 2 søstre, Antonella og Paola, supersøde, og I må meget gerne hilse fra os. De har de dejligste guidede cykelture rundt i omegnen gennem olivenlunde, til gamle masseriaer, underjordiske boliger mm – se udførlig beskrivelse af denne tur i artiklen ”På cykel i Europas urtehave”, fra Cyklistforeningens blad, dec. ’14. 

Klik på artiklen for at læse den i fuld størrelse
Klik på artiklen for at læse den i fuld størrelse

Turen er virkelig skøn og helt som beskrevet, kan kun anbefales.  Der er også mange andre cykeltips og links og andre turbeskrivelser i samme artikel.  Pigerne har også en tur ”downhill”, hvor man starter med at blive kørt i bil ca. 20 min. ind i landet og opad, og derfra cykler man nedad med flere hyggelige stop undervejs med de smukkeste udsigter. Denne tur er lidt mere krævende end den ”flade” gennem olivenlundene, men bestemt overkommelig, og med knapt så mange interessante sights. Måske mere til de unge end til de kulturinteresserede! Pigerne arrangerer også sejlture og bilture og er meget fleksible, hvis man har specielle ønsker. Antonella, som er uddannet kunsthistoriker, viser også gerne rundt i ruinerne og museet i Egnazia, som ligger 7-8 km syd for Monopoli og som på mange måder minder om Pompeij. Man kan cykle derned eller køre i bil sammen med Antonella.

Det er måske knapt så sikkert at satse på at cykle rundt i selve byen i  stor stil, da trafikken kan være hektisk i myldretiderne og bilisterne ikke er vant til cyklister, som de er i Danmark.

Jogging/løb:

Lidt syd for centrum ved restaurant Lido Bianco starter en rød cykle/joggesti, der går 5-6 km sydpå. Et stykke ude af stien er der et fint udendørs område med diverse træningsmaskiner, som man kan bruge gratis.